Skapa strategiska mål som lagras i långtidsminnet!

Vårt långtidsminne är en viktig komponent i definitionen av en strategi.

Till skillnad från vårt korttidsminne som hanterar att-göra-listor för dagen, så är långtidsminnet bäraren av det vi skall uppnå, t.ex. en förändring.

Strategi är en förändringsresa till ett tillstånd som vi beskriver visuellt i kombination med text som t.ex. John F Kennedys berömda citat, 1961, för Apolloprogrammet:

“I believe that this Nation should commit itself to achieving the goal, before this decade is out, of landing a man on the moon and returning him safely to earth.”

Detta tillståndsmål beskriver vem och vad som görs i presensform i ett sammanhang som gör att vi kan “se” en bild som tydligt beskriver vad vi vill uppnå. Det gör det lätt att komma ihåg.

Långtidsminnet lagrar information genom associationer och har i princip en oändlig kapacitet jämfört med korttidsminnet.

Återkallandet av informationen underlättas om texten har en visuell association som beskriver vem som gör det vi vill uppnå.

Det är därför helt avgörande för att lyckas med en strategi att tillståndsmålet har en visuell och textuell grammatisk sammansättning.

Detta är viktigt att tänka på, nästa gång du skriver ett strategiskt mål!

Jag är representant för ett mycket intressant verktyg. Ett visualiserat ledningssystem som har inbyggd ”consulting”, genom att det innehåller ett forskarbaserat metodstöd. Arbetet och visualiseringen sker i SharePoint, vilket är gratis i Microsoft Office.

I verktyget visualiseras strategierna, alla i organisationen kan i realtid se vad som händer, då resultatet visualiseras i en enda bild, som går att komma ihåg.

Vill du få din verksamhet att lyfta, kontakta mig.

#visualization #visualdesign #innovation #innovationsmanagement #förändringsledning #strategi #digitalisering #visualisering #digitalstrategi #innovationsledare #datavisualization #ledarskap #digitaltransformation #visuellstrategi

Spåra från din sida.

Kommentarer (6)

 • Avatar

  Royal CBD

  |

  Spot on with this write-up, I absolutely think this amazing site needs much more attention. I’ll
  probably be back again to read more, thanks for the advice!

  Reply

  • Avatar

   Åke Ohlsson

   |

   Thank’s Magaret!
   Good strategies that are only on one row and which are as clear as an image are easily stored in long-term memory.
   It becomes easy for everyone involved to constantly work towards the same goal.
   Åke

   Reply

 • Avatar

  erjilopterin

  |

  You have brought up a very wonderful points, appreciate it for the post.

  Reply

 • Avatar

  720p izle

  |

  Outstanding post, you have pointed out some wonderful details, I too believe this is a very fantastic website. Harriette Claus Penny

  Reply

Lämna en kommentar