Strategisk planering och floskler hör inte ihop

Undvik ord och uttryck som förvillar. Om man ska arbeta seriöst med strategiska planer så måste man helt undvika tomma fraser som;

”Utnyttja våra operativa förmågor i världsklass” eller;

”Förse kunderna med konkurrensmässigt prisvärda tjänster.”

Floskler som dessa, kan inte kvalitativt mätas. Det indikerar även att det inte finns någon delaktighet i framtagandet av strategin.

För att motverka ovanan med att använda floskler, förbjöd en vd för ett stort företag, sin organisation att använda en lista med ord och fraser som ”synergi”, ”hävstångseffekt” och ”robust”, för att nämna några.

Sluta använda floskler, det hör inte hemma i arbetet med att skriva strategier. Därför att; strategisk planering och floskler hör inte ihop.

Jag är representant för ett visualiserat ledningssystem där man istället för floskler använder genomtänkta strategier. Systemet har inbyggd ”consulting”, då det innehåller ett forskarbaserat metodstöd. Arbetet och visualiseringen sker i SharePoint, vilket är gratis i Microsoft Office.

Efter genomförd facilitering av er verksamhet in i verktyget, så visualiseras strategierna i en enda bild. Alla i organisationen kan i realtid se vad som händer.

Hela organisationen börjar arbeta adaptivt och agilt och verksamheten lyfter omgående

Har du frågor? Kontakta mig!

#visualization #visualdesign #innovation #innovationsmanagement #förändringsledning #strategi #digitalisering #visualisering #digitalstrategi #innovationsledare #datavisualization #ledarskap #digitaltransformation #visuellstrategi #floskler

Spåra från din sida.

Kommentarer (4)

 • Avatar

  erjilopterin

  |

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content!

  Reply

  • Avatar

   Åke Ohlsson

   |

   It’s a good friend of mine, Jean, who has done the website. He is really skilled. I’m really grateful for his help.
   Åke

   Reply

 • Avatar

  recep ivedik

  |

  You are my inhalation , I have few blogs and infrequently run out from to brand. Blinnie Johnnie Sissie

  Reply

Lämna en kommentar